Monday, February 23, 2009

AMERICAN CUISINE BY TRACY (MUFFINS) 1


Text Color
MUFFINI S NARANČOM I DATULJAMA

Sastojci:
300 gr brašna
80 gr smeđeg šećera
3 dcl mlijeka
1 dcl extra djevičanskog maslinovog ulja
1 jaje
½ praška za pecivo
6 većih datulja
1 naranča
1 žličica soli

Umiješati sve suhe sastojke, brašno, prašak za pecivo, šećer, sol i naribanu koricu naranče.
U drugoj zdjeli pjenasto umiješati jaja s maslinoim uljem, mlijekom i sokom od naranče.
U suhe sastojke dodati one tekuće i dobro pomiješati. Na kraju dodati očišćene, oprane i krupno nasjeckane datulje.
Smjesu izliti u nauljene kalupe ua muffine ili u papirnate „zdjelice“.
Peći na 180 stupnjeva oko 45 minuta.

„Nije zlato sve što sija i nije nejestivo sve što je američko!“
Muffini su najprije postojali u Engleskoj, ali su bili samo slani. Šteta, pomislila je neka maštovita američka domaćica i dodala šećer.
Muffini s narančom i datuljama su moji omiljeni u slastičarnici na uglu „Jura“.


ORANGE DATE MUFFINS

Ingredients:
300 gr all purpose flour
80 gr brown sugar
300 gr milk
100 gr extra virgin olive oil
1 egg
1 teaspoon baking powder
6 big dates
1 orange
1 teaspoon salt

Whisk together flour, baking powder, brown sugar, salt and orange zest.
In another bowl whisk egg, extra virgin olive oil, milk and orange juice.
Mix together all the ingredients from both bowls. Add dates cut in pieces (not to small).
Fill 12 lightly greased muffin stamps.
Bake at 180 C for about 45 minutes.

This is my version of famous orange-date muffin from baking paradise “Jura”.



No comments: