Monday, May 11, 2009

AMERICAN CUISINE BY TRACY - MACARONI AND CHEESE



AMERICAN CUISINE BY TRACY (MAC' AND CHEESE)


Sastojci (za 4 osobe):
400 gr tjestenine (tipa fusilli)
50 gr maslaca
2 jaja
250 gr kondenziranog mlijeka
200 gr sira cheddar (tipa Podravec)
1 žličica senfa
1 žličica Tabasca
sol, krušne mrvice

1. Baciti tjesteninu u veliki lonac pun kipuće i slane vode. Izvaditi je minutu prije navedenog vremena kuhanja, kako bi bila „al dente“.
2. U zdjeli pjenačom istući jaja i polovicu kondenziranog mlijeka, dodati senf i Tabasco.
3. Procjeđenu tjesteninu baciti na veću tavu u kojoj smo rastopili maslac, pa smanjiti vatru.
4. Dodati polovicu sira, pa smjesu s jajima. Miješati cijelo vrijeme.
5. Kad se jaja počnu zgrušnjavati, dodati ostatak mlijeka i sira. Miješati cijelo vrijeme da umak ne ostane „grudičast“, već gust i kremast.
6. Nakon par minuta maknuti s vatre i odmah poslužiti.
7. Po želji posuti krušnim mrvicama preprženim „na suho“ ili gotovu tjesteninu staviti u vruću pećnicu na nekoliko minuta.

„Nije zlato sve što sija i nije nejestivo sve što je američko.“ Mac' and Cheese je jedno od omiljenih jela malih Amerikanaca. Danas se prodaje u svim samoposluživanjima upakirano u kartonske kutije u kojima se nalazi vrećica s tjesteninom i manja vrećica sa sirom u prahu. Ovo je pokušaj rekonstrukcije originalnog Mac' and Cheesea, kako je to radio pravi macandcheese maker John Thorne.


MAC' AND CHEESE


Ingredients for 4 persons:
400 gr of pasta (fusilli)
50 gr butter
2 eggs
250 gr evaporated milk
200 gr cheddar cheese
1 teaspoon of mustard
1 teaspoon of Tabasco
salt, bread crumbs

1. Cook fusilli “al dente” in salted water.
2. Meanwhile, mix the eggs and half evaporated milk, add mustard and Tabasco.
3. Drain fusilli and put them in the pan with butter. Cook for one or two minutes on low heat.
4. Add half cheddar and mixture with eggs and evaporated milk, stirring constantly.
5. When the eggs start to coagulated, add the remaining milk and cheese stirring until the mixture is creamy.
6. Serve immediately.
7. You can also “baked” your fusilli, spreading the crumbs over the top and putting in the hot oven for about 5 minute.

No comments: